Grissini met sesam
Grissini mag niet op je borrel(plank) ontbreken. En je maakt ze ook nog eenvoudig zelf!
Aan de slag
Meng de bloem met de honing, gist en het water. Kneed 5 min. tot een glad deeg. Vorm er een bal van en leg in een kom. Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer is verdubbeld.
Doe de olie in een kommetje. Doe het sesamzaad met het zout op een groot bord. Verdeel het deeg in 16 kleine bolletjes. Doop je vingertoppen in de olie en rol de deegbolletjes tot dunne slangen van ca. 35 cm lang. Rol ze door het sesam-zoutmengsel en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de overgebleven olie en bestrooi met het overgebleven sesam-zoutmengsel. Laat nog 15 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de grissini in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege.
Grissini met sesam
Grissini mag niet op je borrel(plank) ontbreken. En je maakt ze ook nog eenvoudig zelf!
null personen
95 kcal
10 min. bereiden
75 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem met de honing, gist en het water. Kneed 5 min. tot een glad deeg. Vorm er een bal van en leg in een kom. Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer is verdubbeld.
Doe de olie in een kommetje. Doe het sesamzaad met het zout op een groot bord. Verdeel het deeg in 16 kleine bolletjes. Doop je vingertoppen in de olie en rol de deegbolletjes tot dunne slangen van ca. 35 cm lang. Rol ze door het sesam-zoutmengsel en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de overgebleven olie en bestrooi met het overgebleven sesam-zoutmengsel. Laat nog 15 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de grissini in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
1 tl honing
3½ g gedroogde gist
150 ml lauw water
3 el milde olijfolie
40 g sesamzaad
1 tl zeezout
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier