Turks brood bakken
Zelf Turks brood maken? Met dit recept lukt dat zo! Vers en vegan!
Aan de slag
Los in een ruime kom de gist op in het lauwwarme water (max 40 °C). Roer vervolgens de suiker, tarwebloem, olijfolie en het zout erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.
Bestuif met bloem een met bakpapier beklede bakplaat en stort het deeg erop. Druk met je vingertoppen het deeg uit tot een ovale vorm van 25 x 30 cm. Dek af met vershoudfolie en laat nog ca. 30 min. rijzen.
Snijd na 30 min. met een scherp mes voorzichtig een ruitpatroon in het brood. Klop het ei los en bestrijk met een bakkwast het deeg ermee. Bestrooi met het witte en zwarte sesamzaad en laat onafgedekt nogmaals 30 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in ca. 20-25 min. lichtbruin en gaar. Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met een schone theedoek afkoelen.
Turks brood bakken
Zelf Turks brood maken? Met dit recept lukt dat zo! Vers en vegan!
null porties
275 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Los in een ruime kom de gist op in het lauwwarme water (max 40 °C). Roer vervolgens de suiker, tarwebloem, olijfolie en het zout erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.
Bestuif met bloem een met bakpapier beklede bakplaat en stort het deeg erop. Druk met je vingertoppen het deeg uit tot een ovale vorm van 25 x 30 cm. Dek af met vershoudfolie en laat nog ca. 30 min. rijzen.
Snijd na 30 min. met een scherp mes voorzichtig een ruitpatroon in het brood. Klop het ei los en bestrijk met een bakkwast het deeg ermee. Bestrooi met het witte en zwarte sesamzaad en laat onafgedekt nogmaals 30 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in ca. 20-25 min. lichtbruin en gaar. Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met een schone theedoek afkoelen.
achtergrondinfo:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
300 ml lauw kraanwater
1 el kristalsuiker
500 g patenttarwebloem
2 el olijfolie mild
½ el zout
1 middelgroot ei
1 tl sesamzaad
1 tl zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
bakkwast