Hamburgerbroodjes
Met een zelfgebakken brioche bolletje kan je hamburger eigenlijk niet lekkerder worden!
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water en roer er 50 ml melk door. Laat 5 min. staan tot het licht begint te schuimen. Zeef ondertussen de bloem boven een grote kom en voeg het zout en de boter toe. Mix 1 min. met een mixer met deeghaken tot de boter in kleine klontjes is verdeeld. Voeg het gistmengsel en 1 ei toe en mix in 5 min. tot een slap, plakkerig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 ½ uur op een warme, tochtvrije plek rijzen.
Kneed het gerezen deeg kort door op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vorm met met bloem bestoven handen bolletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.
Klop het andere ei los met 2 el (ca. 30 ml) melk en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Brooddeeg maken
Instructievideo - 04:10 min.
Hamburgerbroodjes
Met een zelfgebakken brioche bolletje kan je hamburger eigenlijk niet lekkerder worden!
null porties
305 kcal
20 min. bereiden
165 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water en roer er 50 ml melk door. Laat 5 min. staan tot het licht begint te schuimen. Zeef ondertussen de bloem boven een grote kom en voeg het zout en de boter toe. Mix 1 min. met een mixer met deeghaken tot de boter in kleine klontjes is verdeeld. Voeg het gistmengsel en 1 ei toe en mix in 5 min. tot een slap, plakkerig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 ½ uur op een warme, tochtvrije plek rijzen.
Kneed het gerezen deeg kort door op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vorm met met bloem bestoven handen bolletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.
Klop het andere ei los met 2 el (ca. 30 ml) melk en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
3 el kristalsuiker
250 ml lauw kraanwater
80 ml volle melk
475 g tarwebloem
2 tl zout
50 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
bakpapier