Bloemkoolpizza's met tomaat en paddenstoelen
Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om.
Haal de pizza(’s) uit de oven, leg op elk bord een pizza en verdeel de rucola erover.
Bloemkoolpizza's met tomaat en paddenstoelen
Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om.
Haal de pizza(’s) uit de oven, leg op elk bord een pizza en verdeel de rucola erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
2 bollen mozzarella
400 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook
350 ml tomato frito
4 bloemkoolpizzabodems
250 g cherrytomaten
75 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier