Flatbreads met avocado, garnalen en rucola
Aan de slag
Doe de gist en suiker in een kommetje en schenk er 325 ml handwarm water bij. Roer door en laat 3 min. staan tot het mengsel begint te bruisen. Doe de bloem, het griesmeel en 2 tl zout in een mengkom. Schenk het gistmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken 3 min. Het deeg is in eerste instantie wat nat en plakkerig, maar wordt door het mixen steeds elastischer. Voeg eventueel wat extra griesmeel toe als het te plakkerig blijft. Dek de mengkom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed kort de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke porties. Bestuif met wat griesmeel en laat nog 20 min. onder een schone theedoek rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC.
Doe 2/3 van de tomaten, de helft van de rode peper, de knoflook, 1/3 van de koriander, de olie en 1 tl zout in de blender. Maal in 30 sec. tot tomatensaus.
Rol de porties deeg elk op een stuk bakpapier uit tot cirkels van een 1/2 cm dik. Bestrooi met wat griesmeel als het plakt. Bestrijk beide cirkels met de helft van de tomatensaus, laat 1 cm rand vrij. Bak de flatbreads na elkaar ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rest van de rode peper in dunne reepjes. Beleg de flatbreads met de rest van de tomaten, de reepjes peper, koriander, avocado, rucola en garnalen.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Flatbreads met avocado, garnalen en rucola
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
110 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de gist en suiker in een kommetje en schenk er 325 ml handwarm water bij. Roer door en laat 3 min. staan tot het mengsel begint te bruisen. Doe de bloem, het griesmeel en 2 tl zout in een mengkom. Schenk het gistmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken 3 min. Het deeg is in eerste instantie wat nat en plakkerig, maar wordt door het mixen steeds elastischer. Voeg eventueel wat extra griesmeel toe als het te plakkerig blijft. Dek de mengkom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed kort de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke porties. Bestuif met wat griesmeel en laat nog 20 min. onder een schone theedoek rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC.
Doe 2/3 van de tomaten, de helft van de rode peper, de knoflook, 1/3 van de koriander, de olie en 1 tl zout in de blender. Maal in 30 sec. tot tomatensaus.
Rol de porties deeg elk op een stuk bakpapier uit tot cirkels van een 1/2 cm dik. Bestrooi met wat griesmeel als het plakt. Bestrijk beide cirkels met de helft van de tomatensaus, laat 1 cm rand vrij. Bak de flatbreads na elkaar ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rest van de rode peper in dunne reepjes. Beleg de flatbreads met de rest van de tomaten, de reepjes peper, koriander, avocado, rucola en garnalen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
2 tl rietsuiker
325 ml water
400 g tarwebloem
100 g griesmeel
250 g cherrytomaten aan de tak
1 rode peper
15 g verse koriander
2 el olijfolie extra vierge
1 avocado
40 g rucola
125 g koelverse voorgekookte garnalen
Dit heb je nodig
mixer