Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.
Aan de slag
Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.
Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.
bijgerecht
null personen
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.
Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten aan de tak
1 gele paprika
1 rode peper
120 g verse granaatappelpitjes
1 limoen
3 el extra vierge olijfolie
1 el appelstroop
15 g verse munt