Groentekerstboom
Ongelooflijk maar waar: als je het zo serveert, gaan ze het nog leuk vinden om groenten te eten.
Aan de slag
Snijd de snoepkomkommers in de lengte in 4 lange parten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, steek met de koekjesuitsteker (of een scherp mesje) een ster uit de gele paprika. Snijd het vruchtvlees van de groene paprika in repen.
Snijd de bleekselderij in stukken van 8 cm en halveer de stukken in de lengte. Halveer de cherrytomaten. Roer de mayonaise met de yoghurt en 2/3 van de bieslook tot een saus. Breng eventueel op smaak met peper. Leg de reepjes groente in de vorm van een kerstboom op een platte schaal. Leg de gele ster bovenin en leg de tomaten in de boom. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de yoghurtdip.
Groentekerstboom
Ongelooflijk maar waar: als je het zo serveert, gaan ze het nog leuk vinden om groenten te eten.
bijgerecht
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de snoepkomkommers in de lengte in 4 lange parten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, steek met de koekjesuitsteker (of een scherp mesje) een ster uit de gele paprika. Snijd het vruchtvlees van de groene paprika in repen.
Snijd de bleekselderij in stukken van 8 cm en halveer de stukken in de lengte. Halveer de cherrytomaten. Roer de mayonaise met de yoghurt en 2/3 van de bieslook tot een saus. Breng eventueel op smaak met peper. Leg de reepjes groente in de vorm van een kerstboom op een platte schaal. Leg de gele ster bovenin en leg de tomaten in de boom. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de yoghurtdip.
dieettip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g snoepkomkommers
¼ gele paprika
1 groene paprika
2 stengels bleekselderij
5 cherrytomaten aan de tak
3 el mayonaise
5 el milde yoghurt
3 el verse bieslook
Dit heb je nodig
koekjesuitsteker ster
platte schaal