Worstspiesen en cherrytomaat
Worstjes van de barbecue, maar dan op een spies. Kom maar op met die BBQ!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd elke saucijs in 3 stukken. Pel de sjalotten en halveer in de breedte. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie. Rijg een tomaat, een stukje worst, sjalot, tomaat, worst, sjalot, worst en tomaat aan een satéprikker. Maak zo nog 3 spiesen. Bestrijk de spiesen met de tijmolie. Gril ze in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk tijdens het grillen nogmaals met de tijmolie.
Worst grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:45 min.
Worstspiesen en cherrytomaat
Worstjes van de barbecue, maar dan op een spies. Kom maar op met die BBQ!
hoofdgerecht
null personen
285 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd elke saucijs in 3 stukken. Pel de sjalotten en halveer in de breedte. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie. Rijg een tomaat, een stukje worst, sjalot, tomaat, worst, sjalot, worst en tomaat aan een satéprikker. Maak zo nog 3 spiesen. Bestrijk de spiesen met de tijmolie. Gril ze in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk tijdens het grillen nogmaals met de tijmolie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kalfssaucijzen
4 sjalotten
7½ g verse tijm
4 el milde olijfolie
12 cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
metalen spiesen