Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de koflook fijn en meng met 3/4 van de olie en het zeezout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met de helft van de knoflookolie en bak ca. 12 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen en ui 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Voeg de pasta toe en meng door elkaar.
Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de koflook fijn en meng met 3/4 van de olie en het zeezout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met de helft van de knoflookolie en bak ca. 12 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen en ui 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Voeg de pasta toe en meng door elkaar.
Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
8 el traditionele olijfolie
1 tl zeezout
500 g cherrytomaten aan de tak
300 g linguine
1 rode ui
300 g diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
400 g wilde spinazie
75 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier