Broccoliquiche met tomaatjes
Je legt een gezonde bodem met toptaart, want die is namelijk gemaakt van havermout, dragon, hazelnoten en eieren.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maal de havermout en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg 2 el dragon, de eieren, het zout en 3 el olijfolie toe en mix tot een licht kleverig deeg. Vorm een bal van het deeg. Leg het deeg op een vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen aan. Bak 10 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de roosjes en stelen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de broccoli, avocado, geitenkaas en de rest van de dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het in de quichevorm en bak de quiche 25 min. in het midden van de oven. Dek de quiche halverwege af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Halveer ondertussen de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de tomaatjes bij de quiche in de oven en bak 20 min. mee. Neem de quiche uit de oven. Zet de oven op grillstand en gril de tomaatjes nog 5 min. in de oven. Verdeel de tomaatjes over de quiche en serveer.
Broccoliquiche met tomaatjes
Je legt een gezonde bodem met toptaart, want die is namelijk gemaakt van havermout, dragon, hazelnoten en eieren.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maal de havermout en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg 2 el dragon, de eieren, het zout en 3 el olijfolie toe en mix tot een licht kleverig deeg. Vorm een bal van het deeg. Leg het deeg op een vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen aan. Bak 10 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de roosjes en stelen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de broccoli, avocado, geitenkaas en de rest van de dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het in de quichevorm en bak de quiche 25 min. in het midden van de oven. Dek de quiche halverwege af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Halveer ondertussen de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de tomaatjes bij de quiche in de oven en bak 20 min. mee. Neem de quiche uit de oven. Zet de oven op grillstand en gril de tomaatjes nog 5 min. in de oven. Verdeel de tomaatjes over de quiche en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g havermout
95 g ongebrande hazelnoten
3 el gedroogde dragon
2 middelgrote eieren
½ tl zout
5 el olijfolie extra vierge
600 g broccoli
1 avocado
100 g zachte geitenkaas
250 g cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
deegroller
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
ovenschaal