Pittige uientaart
When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta.
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een braadpan de olie en bak de uien ca. 4 min. Voeg de ham en de currypasta toe en bak even mee. Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Vet de taartvorm in en bekleed met het ontdooide deeg.
Verdeel het uimengsel erover en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
Pittige uientaart
When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een braadpan de olie en bak de uien ca. 4 min. Voeg de ham en de currypasta toe en bak even mee. Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Vet de taartvorm in en bekleed met het ontdooide deeg.
Verdeel het uimengsel erover en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
4 grote uien
2 el zonnebloemolie
200 g hamreepjes
4 el Milde Indiase kruidenpasta in pot
4 middelgrote eieren
100 ml verse slagroom
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
grote braadpan
quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)