Pittige worteltaart
Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en het zout. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.
Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Pittige worteltaart
Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en het zout. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.
Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
1 rode paprika
2 winterpeen
4 el zonnebloemolie
4 middelgrote scharreleieren
75 ml verse slagroom
200 g geraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)