Spruiten-rookworsttaart
Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.
Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Spruiten-rookworsttaart
Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!
hoofdgerecht
null personen
955 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.
Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
2 el traditionele olijfolie
500 g spruitjes
1 Elstar appel
2 rode uien
250 g Gelderse rookworsten
4 middelgrote scharreleieren
250 ml verse slagroom
175 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)