Aardappel-wortelstoof
Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de peen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.
Voeg de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de aardappelen, peen, abrikozen, het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook, schep om en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven.
Snijd de bevroren kabeljauw in stukken. Schep de stoof na 15 min. om en leg de kabeljauw ertussen. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden.
Aardappel-wortelstoof
Instructievideo - 02:54 min.
Aardappel-wortelstoof
Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie.
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de peen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.
Voeg de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de aardappelen, peen, abrikozen, het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook, schep om en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven.
Snijd de bevroren kabeljauw in stukken. Schep de stoof na 15 min. om en leg de kabeljauw ertussen. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige aardappelen
500 g winterpeen
1 teen knoflook
1 rode ui
100 g gedroogde abrikozen
1 el traditionele olijfolie
1 groentebouillontablet
500 ml kraanwater
375 g diepvries kabeljauwfilets
15 g verse koriander
10 g verse platte peterselie