Gemarineerde asperges met garnalen
Aan de slag
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan. Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Overdoen in lage ovenschaal. Aperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen. Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen. Garnalen erover verdelen. Beetje marinade erover druppelen. Serveren met ciabatta.
Gemarineerde asperges met garnalen
null personen
285 kcal
55 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan. Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Overdoen in lage ovenschaal. Aperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen. Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen. Garnalen erover verdelen. Beetje marinade erover druppelen. Serveren met ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo witte asperges
0 zout
1 limoen
1 teentje knoflook
1 zakje verse basilicum
100 ml Italiaanse olijfolie extra vierge
0 versgemalen peper
1 zakje rucola
1 bakje Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm