Appelballen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Verspreid de plakjes bladerdeeg over het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien. Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
Schep de rozijnen, citroenrasp, kaneel en 1/2 el basterdsuiker door elkaar.
Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg iets groter (15 bij 15 cm). Zet de appels in het midden van de plakjes. Vul het gat van de appels met het rozijnenmengsel. Smeer met het kwastje wat water op de randen van het bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en plak ze boven op elke appel aan elkaar vast. Smeer het deeg in met wat water en strooi 1 eetlepel basterdsuiker op de appels.
Leg het bakpapier op de bakplaat en zet de appels erop. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelballen in ongeveer 25 minuten gaar en een beetje bruin.
Hoe moet je schillen?
Instructievideo - 02:06 min.
Appelballen
nagerecht
null personen
380 kcal
45 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Verspreid de plakjes bladerdeeg over het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien. Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
Schep de rozijnen, citroenrasp, kaneel en 1/2 el basterdsuiker door elkaar.
Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg iets groter (15 bij 15 cm). Zet de appels in het midden van de plakjes. Vul het gat van de appels met het rozijnenmengsel. Smeer met het kwastje wat water op de randen van het bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en plak ze boven op elke appel aan elkaar vast. Smeer het deeg in met wat water en strooi 1 eetlepel basterdsuiker op de appels.
Leg het bakpapier op de bakplaat en zet de appels erop. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelballen in ongeveer 25 minuten gaar en een beetje bruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 kleine handappels
4 el rozijnen
1 tl citroenrasp (potje)
½ tl kaneelpoeder
1 el bruine basterdsuiker
1 el bloem
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
keukenkwastje
appelboor