Broodpuddinkjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.
Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.
Broodpuddinkjes
nagerecht
null personen
295 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.
Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels bruine rozijnen
2 eetlepels jenever
1 eetlepel grove sinaasappelmarmelade
4 sneetjes muesli-notenbrood
3 sneetjes kandijkoek
150 ml melk
1 ei (L)
30 g boter of margarine
3½ eetlepels suiker
2 theelepels citroenrasp
½ theelepel kaneelpoeder
Dit heb je nodig
soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)
aluminiumfolie