Broodpuddinkjes
bewaar
bewaar

Broodpuddinkjes

55 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.

Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodpuddinkjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig