Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs
Aan de slag
Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.
Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.
Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs
nagerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.
Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ sinaasappel
4 4 handappels
1 stukje roomboter
50 g bruine basterdsuiker
1 snufje kaneel
4 el pastis (slijter)
500 ml roomijs