Rio choco
Heerlijk, deze ijstaart die je maakt van twee soorten kant-en-klaar ijs, marmercake, banaan en... chocolade!
Aan de slag
Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 min. een beetje zachter worden. Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af. Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem. Knip nog twee lange stroken van 35 x 15 cm. Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze in gelijke porties. Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm. Schep het banaan-caramelijs erop en strijk het glad. Leg de volgende portie banaan op het ijs. Dek dit af met de helft van de plakken cake. Druk het geheel goed aan. Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad. Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake. Druk goed aan.
Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen. Neem de ijstaart uit de diepvries. Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg. Strooi de vlokken over de taart en snijd hem in plakken.
Rio choco
Heerlijk, deze ijstaart die je maakt van twee soorten kant-en-klaar ijs, marmercake, banaan en... chocolade!
nagerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 min. een beetje zachter worden. Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af. Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem. Knip nog twee lange stroken van 35 x 15 cm. Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze in gelijke porties. Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm. Schep het banaan-caramelijs erop en strijk het glad. Leg de volgende portie banaan op het ijs. Dek dit af met de helft van de plakken cake. Druk het geheel goed aan. Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad. Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake. Druk goed aan.
Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen. Neem de ijstaart uit de diepvries. Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg. Strooi de vlokken over de taart en snijd hem in plakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml stracciatella-ijs
500 ml slagroomijs banaan-caramel
2 bananen
8 plakken marmercake
5 el pure chocoladevlokken
Dit heb je nodig
cakevorm (1.5 liter)
bakpapier