Tropische ijstaart met ananas
Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap. Schil de ananas en snijd in plakken en leg op de cake.
Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.
Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan. Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).
Flamberen
Instructievideo - 01:26 min.
Tropische ijstaart met ananas
Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel.
nagerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap. Schil de ananas en snijd in plakken en leg op de cake.
Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.
Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan. Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ limoen
225 g roomboter marmercake
¼ ananas
50 g poedersuiker
3 middelgrote eieren
500 ml vanille-ijs
50 ml rum
Dit heb je nodig
ovenvaste serveerschaal (40 x 15 cm)