Ananas met gember-rumsiroop en ijs
Aan de slag
Rum en honing in klein steelpannetje schenken. Met behulp van knoflookpers gemberwortel erboven uitknijpen. Pannetje tot gebruik afgedekt wegzetten. Ananas met groen en al in de lengte in vieren snijden, harde kern eraf snijden. In aluminumfolie verpakt bewaren.
Pannetje met honing-rummengsel aan rand van barbecue zetten en honingmengsel zachtjes verwarmen. Snijvlakken van ananas met kwastje met warme honing-rummengsel bestrijken. Ananasparten op barbecue leggen en 1 min. op elke kant roosteren, tot ananas licht kleurt. Gegrilde ananas op vier borden leggen en rest van honing-rumsaus erover schenken. IJs ernaast scheppen.
Ananas grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:30 min.
Ananas met gember-rumsiroop en ijs
nagerecht
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rum en honing in klein steelpannetje schenken. Met behulp van knoflookpers gemberwortel erboven uitknijpen. Pannetje tot gebruik afgedekt wegzetten. Ananas met groen en al in de lengte in vieren snijden, harde kern eraf snijden. In aluminumfolie verpakt bewaren.
Pannetje met honing-rummengsel aan rand van barbecue zetten en honingmengsel zachtjes verwarmen. Snijvlakken van ananas met kwastje met warme honing-rummengsel bestrijken. Ananasparten op barbecue leggen en 1 min. op elke kant roosteren, tot ananas licht kleurt. Gegrilde ananas op vier borden leggen en rest van honing-rumsaus erover schenken. IJs ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels witte rum
4 eetlepels vloeibare honing
3 cm verse gemberwortel
1 rijpe ananas
4 bollen vanilleijs
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
kwastje