Worteltjes met verse gember
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook. Schrap de peentjes en snijd ze in stukken van vier centimeter. Kook de wortels 4 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en spoel ze met koud water af. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de wortels, honing en gemberwortel toe. Bak de worteltjes al omscheppend 2 minuten. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en strooi er het sesamzaad over. Lekker bij gebakken vis.
Worteltjes met verse gember
bijgerecht
null personen
55 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook. Schrap de peentjes en snijd ze in stukken van vier centimeter. Kook de wortels 4 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en spoel ze met koud water af. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de wortels, honing en gemberwortel toe. Bak de worteltjes al omscheppend 2 minuten. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en strooi er het sesamzaad over. Lekker bij gebakken vis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
20 g boter
1 theelepel vloeibare honing
2 cm verse gemberwortel
1 eetlepel sesamzaad