Geglaceerde worteltjes
Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.
Aan de slag
Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.
Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.
Geglaceerde worteltjes
Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.
bijgerecht
null personen
110 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.
Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeentje
100 ml sinaasappelsap
2 el vloeibare honing
500 ml water
3 el ongezouten roomboter