Geglaceerde worteltjes
Worteltjes gebakken met honing en sinaasappelsap: het perfecte bijgerecht.
Aan de slag
Schil de peen en snijd in schuine plakken van 1 cm. Kook de plakken 2 min. in een pan kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de rucola grof.
Verhit de boter in een pan. Voeg de peen toe en bak 1 min. op hoog vuur Voeg de honing, het sinaasappelsap en -rasp toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng vlak voor het serveren de rucola door de peen
Geglaceerde worteltjes
Worteltjes gebakken met honing en sinaasappelsap: het perfecte bijgerecht.
bijgerecht
null personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peen en snijd in schuine plakken van 1 cm. Kook de plakken 2 min. in een pan kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de rucola grof.
Verhit de boter in een pan. Voeg de peen toe en bak 1 min. op hoog vuur Voeg de honing, het sinaasappelsap en -rasp toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng vlak voor het serveren de rucola door de peen
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpenen
1 sinaasappel
42½ g rucola
25 g ongezouten roomboter
4 el honing