Snoezelkoekies
bewaar
bewaar

Snoezelkoekies

35 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat. Hak de chocolade in kleine stukjes.

Deeg maken is zo gebeurd... Bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos doe je in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. En dan: niet met mes en vork, maar met twéé messen snij je de boter in kleine stukjes zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal. Kneed ook nog even vlug, vlug (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.

Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (ze groeien tijdens het bakken!).

Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Afkoelen op een rooster en: jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snoezelkoekies

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig