Snoezelkoekies
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat. Hak de chocolade in kleine stukjes.
Deeg maken is zo gebeurd... Bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos doe je in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. En dan: niet met mes en vork, maar met twéé messen snij je de boter in kleine stukjes zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal. Kneed ook nog even vlug, vlug (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (ze groeien tijdens het bakken!).
Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Afkoelen op een rooster en: jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
Snoezelkoekies
null porties
125 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat. Hak de chocolade in kleine stukjes.
Deeg maken is zo gebeurd... Bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos doe je in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. En dan: niet met mes en vork, maar met twéé messen snij je de boter in kleine stukjes zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal. Kneed ook nog even vlug, vlug (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (ze groeien tijdens het bakken!).
Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Afkoelen op een rooster en: jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g pure chocolade
150 g zelfrijzend bakmeel
75 g boter
30 g geraspte kokos
75 g bruine basterdsuiker
2 eetlepels melk
Dit heb je nodig
bakpapier