Cappuccino spongecake met chocomousse
bewaar
bewaar

Cappuccino spongecake met chocomousse

1 uur bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodems van de springvormen met het bakpapier. Doe de boter, lichte basterdsuiker en het vanille-aroma in een ruime kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg al mixend een voor een de eidooiers toe en klop in 3 min. romig.

Doe de cappuccino chocolade in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten. Roer de gesmolten chocolade door het botermengsel.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met de mixer. Voeg het chocolademengsel toe en roer tot een dik en homogeen mengsel. Zeef het bakmeel erboven en schep voorzichtig om. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk het oppervlak glad. Bak de cakes in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Controleer na 20 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Laat de cakes in de vormen 15 min. afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de chocolademousse. Doe de pure chocolade in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten. Meng de ricotta, crème fraîche, bruine basterdsuiker en likeur met een mixer in een kom tot een egaal mengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse ontstaat. Zet minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Verdeel de chocolademousse over de bovenkant van 1 cake. Leg de andere cake erop. Druk licht aan en bestuif met cacaopoeder.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cappuccino spongecake met chocomousse

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig