Versierde kruidnootjes
bewaar
bewaar

Versierde kruidnootjes

20 min. bereiden / 25 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.

Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.

Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf). Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.

algemeenDit recept is voor ca. 100 kruidnootjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Versierde kruidnootjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig