Paprikaroomsoep
Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillonblokje toe.
Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.
Paprikaroomsoep
Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.
voorgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillonblokje toe.
Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 rode paprika's
3 el traditionele olijfolie
2 tl paprikapoeder
200 g Leerdammer smeerkaas
300 ml water
1 kruidenbouillontablet
75 g croutons met knoflook en kruiden
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine