Geroosterde paprikaroomsoep
In een feestelijk bakje van bladerdeeg.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.
Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Geroosterde paprikaroomsoep
In een feestelijk bakje van bladerdeeg.
voorgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.
Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
465 g geroosterde rode paprika's in pot
2 el verse tijm
400 g tomatenblokjes
380 ml gevogeltefond
200 ml verse slagroom
6 plakjes roomboter bladerdeeg
2 middelgrote eieren
1 mespunt paprikapoeder
Dit heb je nodig
staafmixer
ovenvaste soepkommen