Aan de slag
Kook de aardappelen met de knoflook in de bouillon in 15 minuten gaar. Schep de uiringen om met de olie en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 6-8 minuten goudbruin en krokant. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat die al roerend in de soep smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep hem in 4 kommen. Garneer de soep met de geroosterde uiringen.
Aardappel-knoflooksoep
voorgerecht
null personen
140 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen met de knoflook in de bouillon in 15 minuten gaar. Schep de uiringen om met de olie en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 6-8 minuten goudbruin en krokant. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat die al roerend in de soep smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep hem in 4 kommen. Garneer de soep met de geroosterde uiringen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kruimige aardappels
2 tenen knoflook
1 l groentebouillon
2 rode uien
1 eetlepel olijfolie
1 kuipje smeerkaas
Dit heb je nodig
staafmixer