Knoflooksoep met geroosterde aardappel
bewaar
bewaar

Knoflooksoep met geroosterde aardappel

1 uur bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Knoflook pellen. In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 minuten heel zachtjes laten sudderen. Takjes maggikruid halveren. Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie. Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren. Maggikruid uit pan nemen en bewaren. Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren. Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren. Met staafmixer pureren tot gladde soep. Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten. Niet meer laten koken. Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen. Tuinkers boven borden van bedje knippen. Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knoflooksoep met geroosterde aardappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig