Mandarijnjelly
bewaar
bewaar

Mandarijnjelly

35 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje koud water. Doe ondertussen het sap van de mandarijnen in een pan. Warm het op maar laat het niet koken. Voeg suiker naar smaak toe, maar liefst niet te veel want u wilt die frisse smaak van de mandarijnen behouden. Rasp een beetje gember boven het sap. Rasp meer boven een plank, neem dat in de hand en knijp het gembersap boven het sap uit. Neem het sap van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, al kloppende met een garde, stuk voor stuk op in het hete sap.

Zet 6 glazen klaar. Snijd de geschilde mandarijnen in mooie plakken en leg de 6 mooiste plakjes onderin de glazen. Zeef het sap boven de glazen en laat afkoelen. Zet ze daarna ca. 3 uur in de koelkast, of tot ze opgestijfd zijn.

Meng het vanille-extract met de yoghurt. Schep op elke portie jelly wat yoghurt en schaaf er wat chocolade over.

Toetje versieren

Instructievideo - 01:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mandarijnjelly

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig