Tiramisu-cheesecakekrans
Wat krijg je als je tiramisu en cheesecake samenbrengt? Een tiramisu-cheesecakekrans! Want waarom kiezen als je beide kan hebben? De tiramisu krijgt een extra twist door de sinaasappelsmaak, die perfect combineert met de chocolade.
Aan de slag
Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Meng in een schaal de koffie met 1 el sinaasappelsap en de cointreau. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Klop ondertussen ¾ van de slagroom met 40 g de poedersuiker en het vanille-extract in een ruime kom lobbig. Klop de roomkaas los met een ½ tl sinaasappelrasp en spatel de slagroom erdoor.
Knijp de gelatine uit en meng al roerend door de helft van het koffiemengsel tot de gelatine is opgelost. Meng het koffiemengsel met het roommengsel.
Bestuif de ingevette kransvorm met 5 g poedersuiker. Verdeel het roommengsel over de kransvorm. Halveer ⅘ van de pistokeddos in de breedte. Doop ze een voor een in de rest van het koffiemengsel en druk ze in de lengte, achter elkaar, tegen de buitenste rand van de vorm aan in het roommengsel. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met de rest van de poedersuiker met een handmixer stijf en schep in de spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos.
Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de kransvorm en keer beide om, zodat de cheesecake uit de vorm komt. Steek de halve chocoladeblaadjes in de cheesecake. Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en versier met de gouden amandelen, verkruimelde pistokeddos en gouden parels. Bestrooi met de cacaopoeder en maak af met extra goudspray.
Tiramisu-cheesecakekrans
Wat krijg je als je tiramisu en cheesecake samenbrengt? Een tiramisu-cheesecakekrans! Want waarom kiezen als je beide kan hebben? De tiramisu krijgt een extra twist door de sinaasappelsmaak, die perfect combineert met de chocolade.
nagerecht
null personen
260 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Meng in een schaal de koffie met 1 el sinaasappelsap en de cointreau. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Klop ondertussen ¾ van de slagroom met 40 g de poedersuiker en het vanille-extract in een ruime kom lobbig. Klop de roomkaas los met een ½ tl sinaasappelrasp en spatel de slagroom erdoor.
Knijp de gelatine uit en meng al roerend door de helft van het koffiemengsel tot de gelatine is opgelost. Meng het koffiemengsel met het roommengsel.
Bestuif de ingevette kransvorm met 5 g poedersuiker. Verdeel het roommengsel over de kransvorm. Halveer ⅘ van de pistokeddos in de breedte. Doop ze een voor een in de rest van het koffiemengsel en druk ze in de lengte, achter elkaar, tegen de buitenste rand van de vorm aan in het roommengsel. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met de rest van de poedersuiker met een handmixer stijf en schep in de spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos.
Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de kransvorm en keer beide om, zodat de cheesecake uit de vorm komt. Steek de halve chocoladeblaadjes in de cheesecake. Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en versier met de gouden amandelen, verkruimelde pistokeddos en gouden parels. Bestrooi met de cacaopoeder en maak af met extra goudspray.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse roomkaas
½ sinaasappel
120 ml sterke koffie
20 ml Cointreau
2 blaadjes gelatine
200 ml verse slagroom
55 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
5 pistokeddos
3 krokante blaadjes pure chocolade
5 pure chocolade zeezoutamandelen
1 flesje gold glitterspray
1 el AH Excellent gouden parels
½ tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
Avec Siliconen kransvorm glad L Ø 30 cm (ingevet)
spuitzak