No-bake yoghurttaart met choco-hazelnotenbodem (advertorial)
Kerstwaardig is-ie, deze taart met heerlijke crunchy bodem. En dat zonder dat er een oven aan te pas komt.
Aan de slag
Laat de cranberry's ontdooien. Smelt de kokosolie. Maal 340 g muesli pure chocolade en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Meng de kokosolie erdoor en verdeel over de bodem en opstaande rand van de taartvorm. Druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week 4 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan 2 el sinaasappelsap tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel het gelatinemengsel samen met 3 el honing en het vanille-extract door de Griekse yoghurt en verdeel over de taartbodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Breng de cranberry’s met het water en de rest van de honing in een kleine pan aan de kook. Laat 3-5 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en pureer glad met de staafmixer. Knijp de gelatine uit, meng door de nog warme cranberrypuree en verdeel gelijkmatig over de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met de frambozen, rode bessen, de rest van de muesli met chocolade en noten en het sinaasappel- rasp en serveer.
No-bake yoghurttaart met choco-hazelnotenbodem (advertorial)
Kerstwaardig is-ie, deze taart met heerlijke crunchy bodem. En dat zonder dat er een oven aan te pas komt.
nagerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Laat de cranberry's ontdooien. Smelt de kokosolie. Maal 340 g muesli pure chocolade en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Meng de kokosolie erdoor en verdeel over de bodem en opstaande rand van de taartvorm. Druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week 4 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan 2 el sinaasappelsap tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel het gelatinemengsel samen met 3 el honing en het vanille-extract door de Griekse yoghurt en verdeel over de taartbodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Breng de cranberry’s met het water en de rest van de honing in een kleine pan aan de kook. Laat 3-5 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en pureer glad met de staafmixer. Knijp de gelatine uit, meng door de nog warme cranberrypuree en verdeel gelijkmatig over de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met de frambozen, rode bessen, de rest van de muesli met chocolade en noten en het sinaasappel- rasp en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries cranberry’s
80 g kokosolie
375 g Kellogg's Extra pure chocolade en hazelnoten
7 blaadjes gelatine
1 sinaasappel
5 el honing
1 tl vanille-extract
500 g yoghurt Griekse stijl 10%
3 el water
140 g verse frambozen
75 g verse rode bessen
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage taartvorm met losse bodem (Ø 28 cm)
staafmixer