Makkelijke ijsjes
Een regenboogijsje, swirl-ijsje of toch liever een limo-ijsje? Zeg 't maar: het is zo klaar!
40 min. bereiden / 4 uur wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes. Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen 2 el water toe (per 4 ijsjes) om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.
Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.
Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water (per 4 ijsjes) met de siroop naar smaak en schud goed. Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.
Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.
Makkelijke ijsjes
Een regenboogijsje, swirl-ijsje of toch liever een limo-ijsje? Zeg 't maar: het is zo klaar!
nagerecht
null porties
40 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes. Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen 2 el water toe (per 4 ijsjes) om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.
Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.
Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water (per 4 ijsjes) met de siroop naar smaak en schud goed. Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.
Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g diepvries passievruchtblokjes
75 g diepvries frambozen
75 g diepvries perzikpartjes
75 g diepvries kersen
2 el water
2 el kokosvlokken
250 g diepvries bosbesssen
200 g Griekse yoghurt 10%
1 el vloeibare honing
1 sinaasappel
250 ml water
35 ml frambozensiroop
Dit heb je nodig
mengkom
siliconen ijsvormpjes van 75 ml
afsluitbare fles