Yoghurt panna cotta met kersenjelly (advertorial)
Deze panna cotta is een waar plaatje! Bijna zonde om op te eten. Bijna....
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met de slagroom en basterdsuiker in een steelpan en verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.
Week ondertussen de helft van de gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan het roommengsel en roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het roommengsel met de Griekse yoghurt en een ½ el sinaasappelrasp (per 4 stuks). Leg de glazen schuin in een ovenschaal of muffinvorm. Verdeel het yoghurtmengsel over de glazen en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Breng in een steelpan de kersensiroop en het water aan de kook. Knijp de gelatine uit, voeg samen met 1 el sinaasappelsap (per 4 stuks) toe aan de siroop en roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel over de panna cotta. Zet minimaal 2½ uur afgedekt in de koelkast.
Verdeel voor het serveren het verse fruit over de panna cotta.
Yoghurt panna cotta met kersenjelly (advertorial)
Deze panna cotta is een waar plaatje! Bijna zonde om op te eten. Bijna....
nagerecht
null porties
350 kcal
20 min. bereiden
330 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met de slagroom en basterdsuiker in een steelpan en verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.
Week ondertussen de helft van de gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan het roommengsel en roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het roommengsel met de Griekse yoghurt en een ½ el sinaasappelrasp (per 4 stuks). Leg de glazen schuin in een ovenschaal of muffinvorm. Verdeel het yoghurtmengsel over de glazen en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Breng in een steelpan de kersensiroop en het water aan de kook. Knijp de gelatine uit, voeg samen met 1 el sinaasappelsap (per 4 stuks) toe aan de siroop en roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel over de panna cotta. Zet minimaal 2½ uur afgedekt in de koelkast.
Verdeel voor het serveren het verse fruit over de panna cotta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml verse slagroom
50 g witte basterdsuiker
4 blaadjes gelatine
1 sinaasappel
250 g Griekse yoghurt
125 ml Karvan Cévitam kers 0% suiker
125 ml water
75 g verse frambozen
75 g verse blauwe bessen
50 g verse rode bessen
Dit heb je nodig
glazen
ovenschaal of muffinvorm