Franse kaasquiche
Waarom 'ie zo heet? Vanwege de drie Franse kaasjes. Bon appétit!
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout en de blokjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in verhoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal het deeg uit de koelkast, rol met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de quichevorm hiermee.
Snipper de ui. Verdeel de rozijnen en de ui over het deeg op de bodem van de vorm. Snijd de kazen in stukjes en leg op de bodem.
Klop de eieren met de crème fraîche los, breng op smaak met peper en schenk over de kaas.
Bak de quiche ca. 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.
Franse kaasquiche
Instructievideo - 01:51 min.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Franse kaasquiche
Waarom 'ie zo heet? Vanwege de drie Franse kaasjes. Bon appétit!
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout en de blokjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in verhoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal het deeg uit de koelkast, rol met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de quichevorm hiermee.
Snipper de ui. Verdeel de rozijnen en de ui over het deeg op de bodem van de vorm. Snijd de kazen in stukjes en leg op de bodem.
Klop de eieren met de crème fraîche los, breng op smaak met peper en schenk over de kaas.
Bak de quiche ca. 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
1 mespunt zout
3 el kraanwater
2 rode uien
100 g rozijnen
150 g roombrie
250 g camembert
150 g Port Salut roodkorstkaas 50+
2 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
deegroller
quichevorm (Ø 26 cm)