Kerstballetjes met gesmolten kaas
Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.
Aan de slag
Snijd de port salut in stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar. Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.
Kerstballetjes met gesmolten kaas
Instructievideo - 03:43 min.
Kerstballetjes met gesmolten kaas
Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de port salut in stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar. Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g Port Salut roodkorstkaas 50+
1 prei
600 g half-om-halfgehakt
1 el ketchup
50 g paneermeel
1 tl zout
1 middelgroot ei
2 el traditionele olijfolie
400 g cherrytomaten in blik
720 ml gezeefde tomaten
15 g verse basilicum