Champignonrisotto met Port Salut en rucola
Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto.
Aan de slag
Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Neem de pan van het vuur en schep de blokjes kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over diepe borden. Garneer met de rucola.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Champignonrisotto met Port Salut en rucola
Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Neem de pan van het vuur en schep de blokjes kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over diepe borden. Garneer met de rucola.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g risotto ai funghi
1 bospaddenstoelenbouillontablet
1 ui
500 g champignons
1 el traditionele olijfolie
185 g Port Salut roodkorstkaas 50+
75 g rucola