Appelflappen
Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk! In 20 min. staan ze al in de oven en kun jij beginnen met die heerlijke geur op te snuiven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
Schil ondertussen de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
Verdeel steeds ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
Appelflappen
Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk! In 20 min. staan ze al in de oven en kun jij beginnen met die heerlijke geur op te snuiven.
null porties
225 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
Schil ondertussen de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
Verdeel steeds ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
variatietip:
algemeen:
vegantip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes diepvries bladerdeeg
400 g elstar-appels
50 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
6 el fijne kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten
bakkwast