Appelflappen met sinaasappelmarmelade
Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de appel met de marmelade. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met de tanden van een vork de randen aan.
Meng de suiker met de kaneel. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de kaneelsuiker.
Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Appelflappen met sinaasappelmarmelade
Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie.
nagerecht
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de appel met de marmelade. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met de tanden van een vork de randen aan.
Meng de suiker met de kaneel. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de kaneelsuiker.
Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes roomboter bladerdeeg
1 Elstar appel
2 el sinaasappel-gembermarmelades
1 el kristalsuiker
1 tl kaneel
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakpapier