Appelflappen uit de airfryer
Appelflappen maken in de airfryer? Kan dat? We probeerden het voor je uit en spoileralert: dat ging lekker! Dus, zin in appelflappen? Bak ze dan ook eens in de airfryer. In 15 min. zitten ze er al in.
Aan de slag
Laat het bladerdeeg op een werkblad in 5 min. half ontdooien.
Schil ondertussen de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
Verdeel ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de flappen per 2 stuks in ca. 8 min. op 180 ºC in de airfryer goudbruin en gaar.
Appelflappen uit de airfryer
Appelflappen maken in de airfryer? Kan dat? We probeerden het voor je uit en spoileralert: dat ging lekker! Dus, zin in appelflappen? Bak ze dan ook eens in de airfryer. In 15 min. zitten ze er al in.
null porties
225 kcal
15 min. bereiden
16 min. wachten
Aan de slag
Laat het bladerdeeg op een werkblad in 5 min. half ontdooien.
Schil ondertussen de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
Verdeel ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de flappen per 2 stuks in ca. 8 min. op 180 ºC in de airfryer goudbruin en gaar.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
160 g elstar-appels
20 g rozijnen
½ tl gemalen kaneel
2½ el fijne kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakkwast
airfryer