Appelflappen uit de airfryer
bewaar
bewaar

Appelflappen uit de airfryer

Appelflappen maken in de airfryer? Kan dat? We probeerden het voor je uit en spoileralert: dat ging lekker! Dus, zin in appelflappen? Bak ze dan ook eens in de airfryer. In 15 min. zitten ze er al in.

15 min. bereiden / 16 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Laat het bladerdeeg op een werkblad in 5 min. half ontdooien.

Schil ondertussen de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.

Verdeel ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.

Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de flappen per 2 stuks in ca. 8 min. op 180 ºC in de airfryer goudbruin en gaar.

variatietipIn plaats van elstar-appels kun je ook Goudreinettes voor de flappen gebruiken.
variatietipVervang, voor extra crunchy appelflappen, de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelflappen uit de airfryer

Appelflappen maken in de airfryer? Kan dat? We probeerden het voor je uit en spoileralert: dat ging lekker! Dus, zin in appelflappen? Bak ze dan ook eens in de airfryer. In 15 min. zitten ze er al in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig