Vegan appelflappen
Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Roer de amandelpasta los met de abrikozenspread en kaneel. Meng hier de appel, rozijnen en de helft van de suiker door.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met een vork de randen aan
Bestrijk de flappen met water en bestrooi rijkelijk met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Vegan appelflappen
Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!
null personen
335 kcal
5 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Roer de amandelpasta los met de abrikozenspread en kaneel. Meng hier de appel, rozijnen en de helft van de suiker door.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met een vork de randen aan
Bestrijk de flappen met water en bestrooi rijkelijk met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes vers bladerdeeg
2 Goudreinette appels
2 el amandelpasta
2 el fruitspread abrikoos
2 tl gemalen kaneel
80 g rozijnen
6 el fijne kristalsuiker
3 el water
Dit heb je nodig
bakpapier