Romige pasta met pittige roerbakstukjes
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Voeg het paprikapoeder en de gedroogde tijm toe en roer door. Voeg de kipstuckjes toe en en bak al omscheppend op laag vuur ca. 4-5 min goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en de basilicum in reepjes.
Giet de pasta af en voeg ¾ van de gesneden kruiden toe. Voeg de zuivelspread toe en roer door tot er een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en verdeel de pittige kipstuckjes erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en basilicum en serveer.
Romige pasta met pittige roerbakstukjes
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Voeg het paprikapoeder en de gedroogde tijm toe en roer door. Voeg de kipstuckjes toe en en bak al omscheppend op laag vuur ca. 4-5 min goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en de basilicum in reepjes.
Giet de pasta af en voeg ¾ van de gesneden kruiden toe. Voeg de zuivelspread toe en roer door tot er een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en verdeel de pittige kipstuckjes erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en basilicum en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
3 el extra vierge olijfolie met chilipeper
2 tenen knoflook
½ el paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
160 g vegetarische kipstuckjes
12½ g verse bieslook
15 g verse basilicum
150 g zuivelspread naturel