Kruidnoten met specerijen
Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door. Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
Pepernoten maken
Instructievideo - 00:44 min.
Kruidnoten met specerijen
Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
null personen
230 kcal
45 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door. Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kardemom
2 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gedroogde nootmuskaat
2 tl gemalen gember
1 mespunt zout
200 g Zeeuwse keukenstroop
100 g ongezouten roomboter