Gevulde pompoen uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Verhit ⅗ van de olie in een wok. Snijd de knoflook fijn en fruit 1 min. Voeg de pompoen-en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee. Laat ondertussen de mais uitlekken.
Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de kaas met de crème fraîche en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Gevulde pompoen uit de oven
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Verhit ⅗ van de olie in een wok. Snijd de knoflook fijn en fruit 1 min. Voeg de pompoen-en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee. Laat ondertussen de mais uitlekken.
Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de kaas met de crème fraîche en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pompoenen
2 vastkokende aardappelen
2 kalkoenfilet
5 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
150 g mais in blik
175 g geraspte oude kaas
200 g crème fraîche
1 groentebouillontablet
Dit heb je nodig
bakpapier