Mediterrane appeltaart
Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.
Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.
Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Mediterrane appeltaart
Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!
nagerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.
Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.
Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
110 g lichtbruine basterdsuiker
8 g vanillesuiker
150 g vloeibare boter
16 g bakpoeder
150 g volkoren bloem
4 Elstar appels
8 dadels zonder pit
8 gedroogde abrikozen
12 ongebrande walnoten
20 g rozijnen
10 g zonnebloempitten
½ el gemalen kaneel
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)