Appeltaart havermoutpap
Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?
Aan de slag
Rasp de appels met schil grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers uit.
Meng in een kom de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havermout. Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 6 uur koel weg.
Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de havermout met de walnoten en eventueel met wat extra kaneel.
Appeltaart havermoutpap
Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?
null personen
300 kcal
5 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Rasp de appels met schil grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers uit.
Meng in een kom de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havermout. Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 6 uur koel weg.
Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de havermout met de walnoten en eventueel met wat extra kaneel.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Elstar appels
½ citroen
50 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
200 ml magere yoghurt
100 g volkoren havermout
60 g walnoten
Dit heb je nodig
vershoudfolie