Appeltaart havermoutpap
bewaar
bewaar

Appeltaart havermoutpap

Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?

5 min. bereiden / 6 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de appels met schil grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers uit.

Meng in een kom de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havermout. Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 6 uur koel weg.

Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de havermout met de walnoten en eventueel met wat extra kaneel.

bereidingstipJe kunt de pap minimaal 6 uur van tevoren maken, bewaar in de koelkast tot gebruik.
serveertipOok lekker met ¼ el honing of agavesiroop per persoon. Honing staan niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appeltaart havermoutpap

Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig