Gesmoorde andijvie en lamsworst
bewaar
bewaar

Gesmoorde andijvie en lamsworst

Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.

bereidingstipSmoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gesmoorde andijvie en lamsworst

Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig