Gesmoorde andijvie en lamsworst
Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gesmoorde andijvie en lamsworst
Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g gele rijst
1 krop andijvie
1 rode peper
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
100 g witte kaasblokjes
270 g lamsworstjes