Basissaus voor vis
Aan de slag
Sjalotjes pellen en snipperen. In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig). Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus zeven en terugdoen in sauspan.
Boter in klontjes snijden. Saus aan de kook brengen. Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen. Van vuur af klontjes boter door saus kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Basissaus voor vis
bijgerecht
null personen
210 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotjes pellen en snipperen. In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig). Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus zeven en terugdoen in sauspan.
Boter in klontjes snijden. Saus aan de kook brengen. Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen. Van vuur af klontjes boter door saus kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotjes
100 ml droge witte wijn
200 ml visfond
50 g koude roomboter
1 bekertje creme fraiche
0 zout
0 (versgemalen) peper
0 eetlepel citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer